Παρεμβάσεις στα σχολεία του κέντρου για τις παραβιαστικές συμπεριφορές καθηγητών

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες από μαθητ(ρι)ες του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου στη Θεσσαλονίκη, βρεθήκαμε στα σχολεία του κέντρου συνομιλώντας με μαθητ(ρι)ες κι εργαζομένους των σχολείων και περαστικούς. Οι ανακοινώσεις τοιχοκολλήθηκαν έξω από Πειραματικό, 17ο, 2ο, 15ο, 2ο πειραματικό, διαπολιτισμικό, 7ο, 3ο, 23ο και 4ο, και το πρωί της ίδιας μέρας μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους/ις μαθητ(ρι)ες του 4ου. Σ’ αυτό το λύκειο συμπληρώνει ώρες ένας εκ των δύο παραβιαστών καθηγητών. Ο ίδιος βρίσκεται σε ολιγοήμερη άδεια, ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες ως παραπλανητικές με διάθεση στοχοποίησης. Μάλιστα έχει βρει υποστηρικτές καθηγητές οι οποίοι έχουν παρόμοιες συμπεριφορές κρίνοντας πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος δίωξής του.

Οι μαθητ(ρι)ες του 3ου μέσα από τις καταλήψεις δείξαν πως η αυτοοργάνωση είναι τρόπος με τον οποίο οι καταγγέλουσες θα νιώσουν ασφάλεια να σπάσουν τη σιωπή τους απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή, και θα βρεθούμε δίπλα σε κάθε μαθήτρια που θέλει να καταγγείλει παρόμοια περιστατικά. Το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυτό που αναπαράγει τις σχέσεις εξουσίας, εκμετάλλευσης και την πατριαρχία. Ο αγώνας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την πατριαρχία είναι κοινός. Μαθητ(ρι)ες, φοιτητ(ρι)ες να σταθούμε ανάχωμα στα σχέδια τους.

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/ριών Quieta Movere

Τίρανα, Αλβανία

Είκοσι δρόμοι μετονομάστηκαν με αφορμή 20 γυναικοκτονίες γυναικών αλβανικής καταγωγής, που λάβανε χώρα σε όλο τον κόσμο το 2021, με πρωτοβουλία της φεμινιστικής ομάδας Kolektivi Feminist. Αναφορικά δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Ελλάδα, η Anisa Shesu στη Δάφνη, και η Elona Ibrusa στον Βλαχιώτη Λακωνίας.

Επίσης 59χρονος άντρας δολοφόνησε δύο αδερφές την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως τις εξέδιδε, και ερευνάται από τις ελληνικές και αλβανικές αρχές η εμπλοκή της υπόθεσης σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Πολωνία: Κατέληξε εγκυμονούσα

Η Ανιέσκα Τ. βρισκόταν στο πρώτο τρίμηνο μιας δίδυμης εγκυμοσύνης, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών. Το πρώτο έμβρυο πέθανε μέσα στη μήτρα στις 23 Δεκεμβρίου, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν να το αφαιρέσουν, επικαλούμενοι την ισχύουσα νομοθεσία για τις αμβλώσεις. Το υγειονομικό προσωπικό περίμενε μέχρι να σταματήσει ο καρδιακός παλμός και του δεύτερου εμβρύου, μια εβδομάδα αργότερα, και στη συνέχεια περίμενε άλλες δύο ημέρες πριν διακόψει την εγκυμοσύνη, στις 31 Δεκεμβρίου.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Απέρριψε στις 17/2 το αίτημα ενός τρανς άντρα για την καταστροφή της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης του.

Ίλιον, Αττική

Καθηγητής του μουσικού σχολείου αποβάλει και εξευτελίζει τρανς μαθήτρια, επειδή φορούσε φούστα. Τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης ξέσπασε στη μαθητική κοινότητα με κεντρικό σύνθημα «τα ρούχα δεν έχουν φύλο».

Περού

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός μετά από τις αποκαλύψεις για σωματική κακοποίηση της οικογένειάς του. Παρ’ όλο που ήταν γνωστό από το 2016 από την κόρη του, πως συστηματικά κακοποιούσε αυτήν και τη μητέρα της, έφτασε να γίνει πρωθυπουργός για τέσσερις μέρες, προτού παραιτηθεί.

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή, από φοιτήτριες του ιδρύματος.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *